caminar descalç o la presa de terra

01_estudigeobiologic
quan fer un estudi geobiològic?
29 setembre, 2016
cases passive baix consum energètic
cases passive | 1 (by Gemma Blanes)
11 febrer, 2018

caminar descalç o la presa de terra

img_20140531_100346

 

Fins fa uns anys notàvem que el nostre cos es carregava d’electricitat especialment gracies als factors climàtics, quan per falta d’humitat ens picàvem al tocar algú o algun objecte.

Actualment el nivell de camps elèctrics i magnètics als que estem sotmesos de manera habitual ha augmentat molt a causa de la tecnologia. Factors com els materials amb que ens vestim i calcem o els materials amb que construïm, que són aïllants elèctrics, empitjoren la situació i per això és important que coneguem els beneficis per la salut de caminar descalç i els seu paral·lelisme amb la cura de l’estat de la presa de terra dels nostres habitatges:

  1. Caminar descalços sobre terreny natural o amb calçat amb sola de materials naturals ens permet reduir les càrregues que acumulem a l’organisme i ens permet reduir l’estrès, la presencia de radicals lliures, processos inflamatoris, risc de malalties de cor, millorar la qualitat del son i la postura, a part de ser molt agradable i d’estar convertint-se en tendencia de salut; és possible que ja hagueu sentit o que aviat sentiu a parlar de l’earthing o grounding.
  2. Fixeu-vos amb quins teixits us vestiu i us sorprendrà la quantitat de derivats del petroli que hi trobeu. La propera vegada que us compreu una peça de roba trieu teixits com el cotó, el llí o la llana.

  3. Sabeu de que estan fetes les soles de les vostres sabates? Segurament d’algun tipus de plàstic. De tant en tant recordem que ens apropem més a caminar descalços si triem el cuir, l’espart o la fusta per les nostres soles… o simplement descalcem-nos.

  4. Proveu de trobar algun tram de terreny natural en les vostres trajectes diaris: un trosset per algun parc, un tram per una plaça tova, el jardí si en teniu…la platja o el bosc seria perfecte!!!

  5. De la mateixa manera podem afirmar que cuidar la presa de terra dels nostres edificis, especialment quan es tracta d’espais on passem moltes hores de manera habitual, ens permetrà gaudir d’espais saludables per al nostre desenvolupament i millorarà els mateixos aspectes de la nostra salut que el fet de caminar descalços.
  6. I quan parlem de construir, naturalment i sempre que sigui possible, triem materials naturals.

Deixa un comentari